Din 3 noiembrie, docu-ficțiunea „ÎNTRE REVOLUȚII” intră în cinema

0
62

Din 3 noiembrie, docu-ficțiunea #demilioane „ÎNTRE REVOLUȚII” intră în cinema.

Imediat după ce a mai revendicat un premiu, de data aceasta pentru Cel mai bun lungmetraj în cadrul secțiunii Tiempo de Historia a celei de-a 68-a ediții a Valladolid International Film Festival (Seminici), cel mai longeviv festival de film din Spania, Între revoluții s-a reîntâlnit cu publicul din România, marți 31 octombrie, la prima proiecție specială și Avanpremiera de Gală, de dinaintea lansării oficiale în cinema.

Sala de la Cinema Elvire Popesco a devenit neîncăpătoare pentru cei prezenți la cele două proiecții consecutive, unde au avut șansa să-i întâlnească, aplaude și felicite pe regizorul Vlad Petri, scenarista Lavinia Braniște, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, editorii Cătălin Cristuțiu și Dragoș Apetri, actrițele Victoria Stoiciu și Ilinca Hărnuț și sunetistul Vlad Voinescu.

Din 3 noiembrie, distribuit de August Film, lungmetrajul va putea fi văzut în 10 orașe din țară – București, Cluj, Timișoara, Bistrița, Botoșani, Brașov, Iași, Miercurea Ciuc, Pitești și Sibiu.

„Paradoxul acestui film, care continuă să se bucure de atât de multă apreciere din partea industriei internaționale, este că a reușit să stârnească interesul publicului, independent de selecțiile în festivaluri sau premiile câștigate. Reacțiile oamenilor în urma proiecțiilor speciale au fost de sinceră emoție în fața unei povești sensibile, atent și estetic construită, care a reușit să evoce în același timp și o puternică nostalgie. Îi doresc să fie văzut de cât mai multă lume și să demonstreze ceea ce noi știm deja: că e un film care merită pe deplin să fie savurat în cinematografe, în ciuda unui număr modest de ecrane care l-au programat.”, a declarat Matei Truța, co-fondator și managing partner August Film.

În ziua lansării în cinema, vineri 3 noiembrie, regizorul Vlad Petri va fi la Iași, pentru proiecția specială de la Cinema Ateneu, la finalul căreia va susține o sesiune de Q&A, iar duminică, 5 noiembrie, se va întâlni cu publicul cinefil din Brașov, la Cinema City AFI.

Tot pe 5 noiembrie are loc la București o proiecție la POINT (str. General Eremia Grigorescu, nr. 10), organizată în parteneriat cu Films in Frame, urmată de o dezbatere cu monteurii Dragoș Apetri (Malmkrog; Spre Nord; Animal) și Cătălin Cristuțiu (Babardeală cu bucluc sau porno balamuc; Eu când vreau să fluier, fluier; Câmp de maci), pornind de la tehnicile de montaj folosite într-un documentar bazat exclusiv pe materiale de arhivă și voice-over. Proiecția este deschisă publicului larg, însă este dedicată îndeosebi studenților de la UNATC și UNARTE, aceștia beneficiind de intrare liberă, pe bază de înscriere. Pentru publicul larg, există un număr limitat de bilete puse în vânzare care pot fi achiziționate online: https://bit.ly/IR_POINT

Programul complet al primei săptămâni în cinema se regăsește pe pagina oficială a filmului și va fi actualizat în permanență: https://augustfilm.ro/intre-revolutii/

Docu-ficțiunea „ÎNTRE REVOLUȚII”

Maria și Zahra se întâlnesc la Universitatea de Medicină din București în anii ’70. Când posibilitatea unei schimbări politice în Iran devine o certitudine, Zahra se întoarce în țara ei, luând parte la evenimente, departe de prietena sa. În următorii zece ani, singurul lor mod de a comunica e prin intermediul scrisorilor. Încadrate de două revoluții, cuvintele lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, societăți trecând prin schimbări radicale și o prietenie care nu poate fi destrămată.

FOTO: Miluță Flueraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.