”TÓTEM”, laureat cu Premiul Juriului la BIFF, intră în cinema din 13 octombrie

0
64

TÓTEM este un film #demilioane! Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului.

Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

Regizoarea Lila Avilés a fost prezentă în România cu ocazia proiecțiilor din cadrul BIFF și a răspuns întrebărilor publicului: „Partea cu care aș vrea să rămâneți este că TÓTEM este o odă adusă vieții, un omagiu adus familiei și prietenilor, dar mai ales iubirii. Viața este plină de momente complexe, dar fix asta o face atât de minunată.”, a spus ea.

Curioasa și carismatica Sol (Naíma Sentíes), în vârstă de doar 7 ani, petrece o zi întreagă în casa bunicului, ajutându-și mătușile, Nuri (Montserrat Marañon) și Alejandra (Marisol Gasé), să organizeze o petrecere pentru ziua tatălui ei, Tona (Mateo García Elizondo). Pe măsură ce ziua se apropie de sfârșit, complexitatea legăturilor de familie și mecanismele interioare pe care fiecare membru le folosește pentru a face față provocărilor, sunt descoperite privitorului, într-un aparent haos care ascunde în el esența renunțării. Trailer: https://bit.ly/TOTEM_ro 

 „Am vrut să fac un film despre comunicare, despre virtutea relațiilor interumane și legătura lor cu natura. În zilele noastre avem tendința de a ne cufunda așa tare în lucrurile care se întâmplă în exterior, încât uităm să acordăm atenție esenței interioare. Ca societate suntem deconectați și nu înțelegem că totul ține de o cooperare perpetuă, de respectul pentru animale, pentru natură, pentru familie, pentru prieteni, pentru noi înșine. Concepte precum înțelepciune, efort, bunătate, comunitate, familie, sunt din ce în ce mai izolate. Acest film a venit ca un răspuns la întrebarea mea privind sensul ideii de ‘casă’ sau ‘acasă’. Ce putem face să rămânem conectați?”, a mai declarat Lila Avilés.

TÓTEM a avut premiera internațională anul acesta la Berlinale, unde a făcut parte din competiția oficială și a obținut Premiul juriului ecumenic. Între timp i-a adus Lilei Avilés 3 premii pentru Cea mai bună regie – Beijing International Film Festival, Jerusalem Film Festival și Durban International Film Festival. Este cel de-al doilea film al regizoarei, cunoscută cinefililor pentru lungmetrajul ei de debut multi-premiat, The Chambermaid / La Camarista, invitat la peste 60 de festivaluri din întreaga lume.

Înainte de lansarea oficială în cinema, TÓTEM va putea fi văzut, în cadrul unei avanpremiere speciale, în rețeaua Cinema City, în 21 de orașe din întreaga țară, pe 11 octombrie, de la 19:00. Biletele au fost deja puse în vânzare: https://bit.ly/BileteTOTEM_CC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.