Taximetriști, o comedie terminată-n dramă

0
280

Dacă ați căutat luni seara să vedeți un film  la Cinema City în AFI Cotroceni și vi s-a părut că preț de câteva ore este o ofertă limitată, explicația este simplă: ”Taximetriști”, filmul regizat de Bogdan Theodor Olteanu, după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Adrian Nicolae, a făcut un take over! Atât de multă lume bună a adunat premiera încât a părut un festival cu multe scene. E drept că la câți artiști au fost în seara asta, nu ar fi fost greu să iasă și un concert prelungit. Dar spectacolul a rămas pe ecrane, iar filmul ”Taximetriști” este o experiență în sine!

Nu voi da spoilere! Singurul reproș pe care-l pot aduce filmului este că am venit cu gândul că voi râde, nu că voi rămâne în minte marcat de dramele care domină ultima parte din ”Taximetriști”.Iar dacă la final vi se pare că ”s-a stricat filmul”, nu e deloc așa. O formă curajoasă de a încheia povestea lasă imaginația să construiască în jurul dialogului.

Pe scurt, doi taximetriști trec, într-o noapte, printr-o serie de întâmplări care le dau viețile peste cap. Actorii sunt foarte bine aleși. Caracterele sunt conturate bine. Cei care au simțit că limbajul este prea licențios în ”Teambuilding” vor fi scandalizați de ”Taximetriști”. Dar filmul este precum viața…fără prea multe cosmetizări. Dialogurile sunt savuroase, colorate și într-o notă care conturează un nou gen de film românesc. Unul în care cinematografia pare că se conectează la viața reală. Mă bucur să văd filme românești care au șanse să atragă oamenii la cinema și mai ales plătitori de bilete care să încurajeze creativitatea pe ecran mare. Vor fi mulți care se vor arăta șocați de toate referirile sexuale și limbaj, dar probabil sunt cei care trăiesc în acvarii și nu ies pe stradă și nici nu au mers vreodată cu taximetriști atât de bine schițați în film. Multe aplauze în special pentru Alexandru Ion și Rolando Matsangos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.