Pilot în ”Top Gun”, doar pe IMAX

0
118

1 an. Atât aveam când a fost lansat ”TOP GUN” (1986), filmul care îi făcea pe toți să se îndrăgostească de aviație și să viseze să urce la bordul unor avioane de vânătoare pentru a salva lumea. Eu nu sunt sigur ce visam pe atunci. Nici nu mai știu când am văzut prima dată ”TOP GUN” și, ca să fiu sincer, nici ce emoții m-au încercat atunci. Le am însă foarte clare pe cele de aseară când am avut ocazia să fiu la premiera în România a unuia dintre cele mai așteptate filme din 2022: ”TOP GUN – Maverick”. O experiență completă pe ecran IMAX, la Cinema City.

Premiera mondială ”TOP GUN: Maverick” a fost amânată doi ani la rând din cauza pandemiei, dar și pentru că Tom Cruise a ales să-și facă singur, fără dublură, toate cascadoriile la manșa avioanelor de luptă.

Multe scene bine dozate, ceva romantism și un pic de înțelepciune adunată în lecții scurte de viață despre care nu scriu ca să nu dau spoilere, mai ales că filmul intră în cinematografele din România, oficial, abia de la finalul acestei săptămâni.

Cine este fan Tom Cruise va fi satisfăcut de revederea cu el pe marele ecran.

Pretențioșii vor aprecia cadrele, efectele speciale și dinamica cu care se succed momentele din film, fiind puțin spre deloc creată senzația de lungit doar ca să fie lung ”de toți banii”. Merită văzut pe ecran cât mai mare, fiind filmat special pentru IMAX. A fost folosită o nouă generație de camere, care oferă spectatorului perspectiva pe care o are un pilot militar. Am prins un trailer în sala 4DX așa că mă gândesc serios că merită revăzut și astfel, chiar dacă nu e genul de film care să mai lase loc de analize aprofundate pentru care să simți nevoia unei revederi ca să te asiguri că nu ai ratat nimic important. Este un film relaxant, care are scene unde te afunzi în scaunul comod de cinema, strângi mai tare brațele fotoliului și te simți implicat în mijlocul acțiunii.

„Un film de aviație ca acesta nu s-a mai făcut până acum. Și sunt șanse să nici nu se mai facă altul” – așa îl definește producătorul Jerry Bruckheimer. Nu-l pot contrazice pentru că nu știu să existe în istorie prea multe filme de aviație care s-au ridicat la notorietatea ”TOP GUN”. Cel puțin din acest punct de vedere are dreptate.


În România filmul este adus de RO IMAGE din 27 mai 2022 iar evenimentul oficial de lansare a fost organizat la Cinema City de RAN Communication.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.