Internet gratuit: Voice Over / Text to Speech

0
417

Pentru cineva care și-a construit o carieră bazată pe folosirea vocii, programele AI dau fiori. Există azi multe alternative AI de Text to Speech care oferă o vorbire atât de apropiată de cea naturală, încât devine greu de făcut diferența. Indiferent de cât de rafinată devine AI, lipsește emoția din lectura unui text. Lipsesc inflexiunile vocii care să puncteze idei și să poarte ascultătorul în mijlocul acțiunii sau să o introducă în poveste. Nu va dispărea cu siguranță profesia de Voice Over, nu vor fi înlocuiți oamenii de radio de AI, dar pentru multe utilizări punctuale și care nu necesită emoție, variantele AI Text to Speech sunt eficiente și simplu de utilizat.

Free TTS

https://freetts.com este adresa unde pot fi convertite în audio texte de până la 5000 de caractere. Pentru limba română este disponibilă doar Carmen. Dar face o treabă foarte bună. Soluția oferă inclusiv descărcarea gratuită a vocilor în format mp3.

Natural Readers

naturalreaders.com permite transformarea unor texte mai lungi folosind una dintre cele trei voci – Alina, Carmen și Emil. Pentru a salva sau descărca rezultatul în format mp3 este nevoie de un cont premium plătit.

readloud.net

readloud.net oferă conversia în audio a unor texte de până la 30.000 de caractere. Oferă multe voci în mai multe limbi, dar nu și în limba română. Descărcarea .mp3 este gratuită, fără înregistrare.

fromtexttospeech.com

fromtexttospeech.com face conversii ale unor texte de până la 50.000 de caractere, dar nu suportă limba română. Oferă însă multe voci și suport pentru engleză, spaniolă, franceză, rusă, italiană, portugheză și spaniolă. Spre deosebire de linkurile precedente, fromtexttospeech.com pare să proceseze mai lent textele, dar compensează fiind un tool complet gratuit.

ttsreader.com

ttsreader.com oferă inclusiv suport pentru limba română și, pe lângă transformarea textelor în audio, oferă și posibilitatea de a citi conținutul unei pagini web doar introducând adresa ei. De exemplu, click aici pentru a asculta cum este citit de AI acest articol #demilioane (nu permite, din păcate, selectarea limbii – default este engleza).

Romanian TTS

romaniantts.com este o inițiativă românească excelentă, care se dezvoltă permanent și pe care am avut ocazia să o integrez în dezvoltarea unor proiecte de știri TTS. Oferă un demo gratuit, dar și căi de colaborare comercială cu voci care înțeleg și interpretează foarte bine limba română.

ILUSTRAȚIE: Jason Rosewell / Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.