Internet gratuit: AI

0
214

Căutând unelte online care să simplice activitatea, să ofere viteză și rezultate chiar și pentru novici, am dat peste mai multe site-uri cu resurse gratuite. Le voi grupa într-o serie denumită sugestiv internet gratuit – pentru că oferă gratuit pe Internet resurse valoroase. Cum spunea o reclamă la unele dintre ele, ”pare ilegal să le cunoști și folosești”. Dar sunt perfect legale și mai ales gratis! Atenție însă când vedeți pe aceste siteuri, dar și pe altele GRATUIT…de regulă în termeni și condiții vă dați acordul pentru utilizarea unor date personale sau a informațiilor încărcate în platformă. Mai există și varianta în care variantele gratuite sunt limitate ca timp și posibilități, dar cel puțin nu exploatează datele personale. Așa că oricând ceva vine gratis pe net, e bine de citit în termeni și condiții ce dați în schimbul serviciilor (vezi FaceApp, aplicația care a devenit virală și care prelua o mulțime de date personale pe care le transfera în Rusia).

Inteligența artificială pentru proiecte: Boți

Există un site care permită automatizarea gratuită a până la 100 de task-uri lunar. Pentru mai multe sarcini există abonamente între 20 și 800$. Se numește zapier.com.  Ajută la realizarea unor boti în 5.000+ de aplicații.

Chat bot la dispoziția ta

Poate cel mai popular tool al momentului este descoperit de tot mai mulți elevi și studenți (poate și politicieni) din motive nu tocmai ok. Practic îl poți instrui să lucreze în locul tău pornind la un scurt brief. Rezultatele sunt de multe ori atât de aproape de ceea ce ar face un om încât au apărut contra-instrumente care să depisteze fraudele academice realizate cu ajutoul acestui intrument. Este gratuit și se numește chat.openai.com. Pentru utilizarea lui este necesară înregistrarea gratuită pe site. Ce urmează este mind blowing! L-am rugat pe ChatGPT să explice singur ce este și cum poate fi folosit: ”ChatGPT este o variantă a modelului de limbaj GPT (Generative Pre-training Transformer) care a fost dezvoltată în mod specific pentru a genera text uman-ca într-un context conversațional. Este antrenat pe un mare set de date de conversații și este capabil să genereze răspunsuri adecvate și coerente într-o conversație dată. ChatGPT este capabil să înțeleagă contextul conversației și să utilizeze această informație pentru a genera răspunsuri adecvate. De asemenea, poate genera răspunsuri personalizate pentru individul care interacționează cu el și chiar poate genera răspunsuri amuzante sau atractive.

Unul dintre principalele atribute ale ChatGPT este abilitatea sa de a genera răspunsuri coerente și adecvate în contextul conversației. Acest lucru este realizat prin utilizarea unui model mare de limbaj pre-antrenat, care a fost antrenat pe un set divers de date de conversații. Modelul este capabil să înțeleagă contextul conversației și să genereze răspunsuri adecvate și coerente în acest context.”

Texte în secunde cu ajutorul Copy.ai

Scrie texte la comanda ta. Este gratuit doar în varianta trial de 7 zile apoi abonamentele pornesc de la 36$/lună. L-am rugat să-și facă o descriere pentru un utilizator nou care nu este familiarizat cu AI, iar rezultatul arată așa: ”

copy.ai și îi ajută pe oameni să scrie mai bine. Este un instrument de inteligență artificială care te poate ajuta să scrii mai bine, astfel încât să economisești timp în scris și să comunici mai eficient cu publicul tău.

Are o mulțime de funcții care îți permit să îți structurezi textul într-un mod interesant, ceea ce este bine pentru creatorii de conținut ca mine, care încearcă să se asigure că publicul lor înțelege ceea ce spun. De exemplu, îl pot folosi pentru a crea structuri narative care îmi fac scrisul mai atractiv și mențin interesul cititorilor. Sau îl pot folosi pentru a crea rezumate de informații – în esență, rezumate despre ce este vorba în restul articolului meu, fără a fi nevoie să petrec ore întregi creând efectiv unul de la zero (ca în cazul unui articol de formă lungă).

Știu că există diferite tipuri de utilizatori care ar putea găsi valoare în acest produs: specialiști în marketing care încearcă să explice produse sau servicii complexe; proprietari de afaceri care caută noi modalități de a-și vinde produsele; și chiar creatori de conținut ca mine, care doresc mai multe oportunități de implicare cu publicul lor.”

Artă creată de AI

jasper.ai/art genrează opere de artă pornind de la câteva idei. Poate să fie folosit gratuit doar într-o variantă trial, apoi costă 20$/lună sau 200$/an.

Un alt instrument care transformă textul în artă generată de AI este imageupscaler.com. Varianta gratuită generează până la 10 imagini .png de diminesiuni reduse – 512*512px – cu watermark pe ele.

Textul transformat în video de AI

Dacă vrei să experimentezi cum lucrează Inteligența Artificială pentru agenera un video scurt pornind de la un text de maximum 200 de caractere, poți folosi gratuit synthesia.io. Pentru versiunile mai lungi sau mai complexe prețurile pornesc de la 30$/lună.

Avocatul robot

Primul avocat robot s-a născut în SUA, deși are numele tradus ”Nu Plăti”, oferă doar un trial gratuit, dar și promisiunea că rezolvă probleme juridice fără fees aferente unor avocați. DoNotPay oferă suport juridic bazat pe AI (Inteligență Artificială) în peste 200 de spețe și chiar dacă nu m-aș baza pe el pentru a rezolva probleme legale, pare o soluție desprinsă din viitor, care merită urmărită.  Între investitori se află și Daniel Dines, CEO UiPath.

Probleme complexe rezolvate online

wolframalpha.com ajută la rezolvarea problemelor și la găsirea răspunsurilor la întrebări complexe cu ajutorul mai multor baze de date și a Inteligenței Artificiale.

ILUSTRAȚIE: Possessed Photography / Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.