DEMILIOANE.RO

EXPERIENTE, OAMENI, LOCURI, STIRI #DEMILIOANE

Ce înseamnă ”de milioane”

”De milioane” nu are legătură cu banii. Nu are nicio legătură cu numerele mari. ”De milioane” se referă la adevărata valoare pe care fiecare o descoperă în poveștile și oamenii care ne înconjoară.

Am avut șansa să îmi construiesc viața în jurul unei pasiuni care a încolțit în mine încă de mic: radioul. Sunt destul de mulți oameni în jurul meu care știu cât am plâns, cât am muncit sau cât am sacrificat pentru această pasiune. Dar aș minți să spun că regret că am făcut asta. Oricine face ceva din pasiune, procedează la fel. În final, cred că oamenii care ajung să-și urmeze visurile sunt cei mai fericiți, chiar dacă pe parcurs trebuie să se consume mai mult decât cei care nu-și fixează o țintă clară și se bucură de fiecare nouă răscruce pentru a încerca alte drumuri.

Viața este o balanță tare bine echilibrată – cu cât pui mai mult într-o parte, cu atât vine mai mult în cealaltă, ca să echilibreze. Așa că simt că tot ceea ce am pus din mine în balanță am primit cu vârf și îndesat înapoi. Și, așa cum începeam povestea, nu are nicio legătură cu banii. Am avut ocazia să fac de mai multe ori schimbări. Uneori am și făcut. Din primii mei 30 de ani am învățat că nu pot să fiu rău sau răzbunător, chiar și atunci când m-am simit încolțit sau nedreptățit. Oamenii sunt precum strugurii…fac ciorchine dacă este baza sănătoasă.

Când o boabă este ofilită sau stricată, tinde să afecteze rapid și ”surorile” ei din ciorchine. Iar dacă baza nu este sănătoasă, toate boabele se îmbolnăvesc înainte să-și dea seama de unde. Problema în astfel de cazuri este cu ambalajul, care de multe ori fură atenția. Se întâmplă la alegeri. Se întâmplă când pornim spre un job nou și descoperim că nu este locul visat. Se întâmplă când ne încredem în oameni noi și descoperim că imaginea din mintea noastră este diferită de realitate.

Manfred F.R. Kets de Vries crede că organizaţiile sunt precum automobilele şi nu merg singure, decât la vale. Ele au nevoie de oameni ca să funcţioneze şi nu de orice fel de oameni, ci de oameni potriviţi. Unii oameni sunt atât de buni în munca pe care o fac, încât liderul nu prea are cum să-i facă mai buni. Alţii sunt atât de slabi, încât aproape nimic nu le poate spori eficacitatea.

Așa ajungem la ceea ce construiește valoarea adevărată: oamenii.

Fiecare om este special și are calități de care de multe ori nici nu este conștient. Are nevoie de o oglindă care să-i amplifice calitățile ca să le sesizeze în modestia și concentrarea sa.

Acum câțiva ani am cunoscut o persoană de care eram tare entuziasmat că aș putea să o aduc în echipă. Dar în timpul discuțiilor mi s-a părut foarte încrezută. M-a speriat egoul excesiv. Poate și pentru că eu tind să fiu modest cu oamenii cu care mă simt bine și îmi plac și încrezut cu cei pe care nu-i agreez din prima. E greșit să ne raportăm la propria persoană atunci când îi analizăm pe alții. Și totuși am făcut asta. Acum mă bucur de alegerea făcută atunci. Pentru că acum persoana respectivă este una pe care o admir pentru tot ceea ce face și construiește departe de constrângerile unei companii. Este fix ca în ceea ce spuneam din constatările lui Kets de Vries – ”unii oameni sunt atât de buni în munca pe care o fac, încât liderul nu prea are cum să-i facă mai buni”. Și aici intervine Legea pragului limitativ (recomand cartea ”Cele 21 de legi supreme ale liderului” a lui John C. Maxwell) care explică simplu cum oamenii din vârf decid cât de înalt poate fi vârful. Fraţii Disk şi Maurice au avut în anii 40 una din cele mai profitabile afaceri cu restaurante din America. Dar despre ei nu ați fi auzit sau găsit azi vreo poveste dacă nu ar fi intervenit un jucător agresiv în joc și ar fi făcut din McDonalds poate unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume. Oamenii care ajung în vârf pot ridica pe ceilalți sau îi pot ține în vale de teamă să nu se ridice cineva mai bun care să țintească noi înălțimi. Povestea este una care ridică multe dileme etice în mine, dar subliniază perfect puterea pe care o poate exercita un lider autentic.

Cei mai buni lideri sunt profesorii. Nu știu dacă ați avut șansa unor profesori care să vă înalțe, dar eu am avut norocul să învăț de la mai mulți. Și nu cred că e vorba doar de profesori care formează olimpici pe bandă rulantă, ci de profesori care scot oameni care pot schimba lumea.

Am început în clasele primare cu învățătoarea mea, doamna Elena Păun, apoi am continuat cu o dirigintă care mi-a alimentat și încurajat pasiunile, chiar dacă asta însemna că uneori nu este totul despre școală. Doamna Elena Marinescu m-a făcut să fiu voluntar înainte de a înțelege ce înseamnă și m-a ajutat să învăț să construiesc proiecte, dar și să lucrez în echipă. A fost un lider care a crescut mulți oameni #demilioane. Apoi a urmat dirigintele din liceu, domnul Ilie Burcea. Pasionat excesiv de Eminescu, a ”torturat” poate adolescența cu poetul, dar a făcut și altceva foarte valoros la vârsta la care se deprind trăsăturile care ne definesc ca oameni, a încurajat proiectele extrașcolare și mai ales și-a ajutat copiii să-și cultive pasiunile. Am ales să enumăr doar câțiva profesori, însă am o listă lungă și mă gândesc cum aș putea să le aduc poveștile la lumină. Pentru că sunt oameni de milioane. Sunt eroi pentru mulți dintre noi și nu pentru cum își predau materiile, ci pentru lecțiile de viață pe care știu să le ofere. Iar ei sunt primii, după familie, care pot stabili cât de înalt este vârful spre care tindem sau dacă rămânem agățați de versant.

Banii nu fac oamenii mai buni. Cine aleargă după ei, descoperă cumva asta. Uneori când deja nu mai sunt oameni și devin șacali. Oamenii care ne înconjoară și care ne ajută să ne ridicăm adaugă adevărata valoare. Iar în timp asta presupune și mai mulți bani. Dar trebuie răbadare. Și muncă. Și oameni de milioane care să fie alături pe parcurs!

  • ginalaviniaungureanu

    Minunat Toader!

  • Miri

    Cine te cunoaste, intelege foarte bine ce inseamna #demilioane!🤗
    Seara faina, om drag !